keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Pipopipopipo!

Nyt on sitten pipokin tehty, valmistui itse asiassa ennen harmaita säärystimiä, mutta eksyi tänne myöhemmin. Olen aloittanut ja purkanut pipon varmaan kuusi kertaa. Ensimmäisen kerran aloitin sen tekemistä viime keväänä ja nyt se sitten vasta valmistui! Eikä siltikään onnistunut ihan nappiin...
Joustin reunassa käännettynä -> ei ole pipo silmillä!

Lankana on Novitan Kelo mustana, sävy 099, lähes koko kerä meni. Tupsussa on isovelilankaa. Puikkoina käytin nro 5 (vyötteessä 8!). Käytän aina pienempää puikkoa kuin vyötteessä, usein tosin vain ½-1 nro pienempää. Pipossa kuvio-osuuden olisi voinut tehdä sittenkin suuremmilla puikoilla, ehkä kutosilla. Kyllä se kuitenkin näinkin menee päähän, varsinkin kun oli aluksi venytyksessä lentopallon päällä :D

Silmukoita on 72 (18x4). Alussa on tällä kertaa 1o-1n-neuletta, vaikka 2o-2n voisi myös tehdä, ehkä se olisi ollut kivempi vaihtoehto... en pura uudestaan! Kuviona, joka ei kovin hyvin näy, on kolme kahden silmukan palmikkoa vierekkäin ja kolme nurjaa. Kuvio (9 s) toistuu kahdeksan kertaa eli kaksi kuviokertaa per puikko.

Palmikoissa on aina kolme välikierrosta, ja reunimmaiset palmikot kiertyvät kierroksen keskimmäistä ennen. Eli kun keskimmäinen palmikko kiertyy on reunimmaisilla jo ensimmäinen välikierros. 

Joustinneuletta neuloin noin 7 cm, ja kuviota ennen kavennuksia noin 14 cm, eli yhteensä 20 cm ennen kavennuksia. Kavensi joka toinen kierros 8 silmukkaa, 2 s per puikko. Kaksi ensimmäistä kavennuskertaa oli nurjasta, sitten palmikoista. Onnistui tulemaan yhteen kavennuskierrokselle keskimmäisessä palmikossa kierto, joten tein sitten siihen kohtaan ylivetokavennuksen, joka hieman muistuttaa palmikon kiertoa. Säästin yhtä välinurjaa aika kauan ennen kuin kavensin sen pois. En muista tarkemmin kavennuksista, mutta kuitenkin viimeisessä kavennuksessa neuloin aina kaksi yhteen ja silmukoita jäi noin 13.

Nyt sitten pitää odotella sopivia pipokelejä! Käytän tällä hetkellä pantaa, kun ei ole ihan pakkastakaan vielä. Saisi kyllä tulla ja lunta kans, että tulisi pian talvi ja valkea joulu! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti