tiistai 3. heinäkuuta 2012

Pussukka

Vanha meikkipussini oli niin rasittavan muotoinen, joten päätin tehdä uuden. Kangas on ihanan vaalean vihreää, joka valitettavasti ei näy kuvissa sellaisena kuin luonnossa. Enpä jaksanut ruveta muokkaamaan kuvia, sillä oikean väristä oli vaikea saada. Kangas on tuosta vielä kirkkaampi, vihreämpi ja keltaisempi, siis hieman kuin koivun vaaleat ensilehdet keväällä. Pussukan koko: pohjan leveys 18 cm ja syvyys 6 cm, yläreunan leveys 22 cm ja syvyys 3 cm, koko korkeus 14 cm.
Vuorikangas on pastillinsävyinen,
kuten kuvassakin. En löytänyt kivemman väristä, joten tämä sai kelvata, olipahan edes hieman vihertävä. Beigekin olisi ollut yksi vaihtoehto, mutta en löytänyt. Kuten näkyy, tein sisälle muutamia taskuja. Kuvassa ylempi on 14 x 8 cm ja alempi 14 x 9 cm. Suurempi tasku on jaettu pienempiin osioihin. Lisäksi rypytin sitä hieman pohjasta, jotta osiot olisivat hieman tilavampia, mutta ei niistä oikein tullutkaan.

Tein pystyreunoille tikkaukset, jotta pussukka pitäisi paremmin muotonsa. Myös pohjan molemmat puolet olisi voinut tikata, mutta en pitänyt sitä niin välttämättömänä. Tikkaukset kaventavat pussukan leveyttä pohjasta ylöspäin kuudesta sentistä kolmeen. Päätyjen keskellä on saumat, sillä olen tehnyt pussukan vain yhdestä palasta. Pohja on levennetty "kolmiotaktiikalla".
 
Vetoketju on ommeltu suoraan vuoren ja päällikankaan väliin. Yläreunassa on vain yksi ommel, joka kiertää reunan kokonaan. Joten välillä ompelin vetoketjun kankaiden väliin ja päädyissä vain kankaat yhteen. Vetoketju jatkuu toisessa päässä pussukan ylitse, jotta pussukka pääsee avautumaan kunnolla. Toiseen päähän kiinnitin lenkin niin, että se alkaa toisesta vetoketjun puoliskasta ja päättyy toiseen. Näin pussukka on helpompi avata.

Olen ihan tyytyväinen tulokseen, sillä pussukka onnistui vähintäänkin odotuksien mukaan :) 

1 kommentti: